Saturday, June 30, 2012

Cüzdan Yok

Dün (Cuma) 29 Haziran 2012
Her Cuma ben dükkan'a gidiyorum. Kocam yardım etmek için, çunku o cuma namazına gidecek.
Herşey hazırladım, öğlen yemek pişirdim. gitmeden önce para alacağım cüzdanım da. Cüzdan çantam içinde normalde ama o zaman cüzdan çantam içinde yok. Nereye gitti bu cüzdan? bir yere gitmedim, kızım'a şüpheleniyordum çunku geçen akşam o çantama karıştırmış, birşey aldı çantam da, ama ne bilmiyordum.

Kocam'a aradım, bu haber vermek için. O da kızdı çunku cüzdan da benim ikamet defterim ve kızımın kimlik içinde (resmi evraklar yani). O kızım'a sormak gerek dedi. Bende cami ya gittim çunku o zaman kızım camidaydı (Kuran Kursunda).

Bende sordum kızım'a "nerede benim cuzdan? sen karıştırdın dün benim çantam". Meğer o bir yere saklamış benim cüzdan. geri döndüm evime cüzdan almak için. sonra dükkan'a gittim.

Müslüman Kadınlar için Zorunluluk

Saçı başı örtmek müslüman kadınlar için bir zorunluluktur. Çunku bunlar Kuran-ı-Kerim de yazıyor.


Nur Suresi Ayet 31
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah`a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.


Ahzab Suresi Ayet 59
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Thursday, June 28, 2012

Sabiha Gökçen

Bu adı çok merak ettim. İstanbul da havalimanın birini Sabiha Gökçen.
Sabiha Gökçen kim? O dunya da ilk kadın savaş pilotu, aynı zamanda bir yazar.

Vikipedi anlatığına gore Sabiha Bursa da doğmuş, tarih 22 Mart 1913.

[1] Hayalim

Türkiye benzersiz bir ülke dir. Neden? Çunku bu ülke iki kıtanın sınırında yer almaktadır. Yani Asya ve Avrupa. Birçok değişik güzelik yerler Türkiye de bulabiliriz. Hayatımda hiç hayal etmedim Türkiye de yaşamak. Ama kısmet beni buraya getirdi.

Hayalimde, Japonya da yaşamak. şimdi'ye kadar orada yaşamak istiyorum. Bakalım hayatımın sonraki bölüm  de nerede olacağım? Allah bilir.


Wednesday, June 27, 2012

İlk Türkçe Blogum

Bu blog benim ilk Türkçe blogum.
Tükçem geliştirmek amacıyla bu blog kurdum.
İnshallah her gün yeni bir yazı yazacağım...Türkçe'la tabiiki.